Ejderhalar Sınıfı

Sevgili velilerimiz,

Bu hafta Kütüphane Haftası’nda sevdiğimiz kitapları birbirimizle ödünç vererek okuma saatleri yaptık. Kitap getiren öğrencilerimiz arkadaşları ile kitaplarını değiş-tokuş yaptılar. Yeni kitaplarını almanın heyecanıyla bir ders saatini aldıkları kitapları okuyarak geçirdiler. Önümüzdeki hafta da kitap değişimine devam ederek okuma alışkanlığımızı oluşturabilmeyi planlıyoruz.

Gelecek hafta itibariyle her gün bir dersimizi “okuma saati” olarak yapacağız.Öğrencilerimiz okuma-yazma , okuduğunu anlama becerileri arttıkça projelere, kitaplardan bilgileri okuyarak katkı sunmaya başladılar.

IMG_5188

Her besini tatmalarının vücut gelişimlerinde önemli olduğu üzerine konuştuk. Öğle yemeğinden sonra yediğimiz yemekler ile ilgili düşüncelerimizi geçen hafta hazırladığımız yemek panosuna yerleştirdik.

IMG_5204

Güneş sistemi ile ilgili maketi çemberimizde inceleyerek sınıfımızda yer alan Güneş sistemi ile karşılaştırmalar yaptık.

IMG_5207  IMG_5253 IMG_5254

Artık okuma ve yazma becerisini kazanmış durumdayız. Akıcı okuma ve okuduğunu anlama becerilerini kitap okuyarak kazanabiliriz. Bu nedenle sizde evde çocuklarınızla okuma saatleri düzenleyebilirsiniz.

İyi hafta sonları diliyoruz.

Şenay ARSLAN & Ceyda SUCUOĞLU