KINDERGARTEN

Merhabalar,

2 Hafta önce  6. Ünitemizde “Plants” bitkiler konusunu işlemiştik, takip eden hafta ise “Sid the Seed” adlı hikayemizi izledik ve Orman sınıfı bakış açısıyla hikayemizi resimlerle anlattık

IMG_5444IMG_5443IMG_5442IMG_5450.IMG_5441

Daha sonra sınıfta sunum yaptık, hikayedeki karakterleri isimleriyle tanıttık ve bir tohumun bitki oluş hikayesinin kelimelerini anlatabilmeyi başardık.

*This is seed, it is small.

*These are Sid’s friends. A spider and a butterfly.

*It needs water and sun

*It is a big tree now. The spider and the butterfly are on the tree, ve benzeri cümleler.

En sevdiğimiz grup çalışmalarından bir tanesi daha,7. ünitemizde “Pets” ” Evcil Hayvanlar” konusunu işliyoruz. Evci hayvanlarla ilgili öğrenme sürecimizi bitirdikten sonra ufak bir proje çalışması yaptık.Üç gruba ayrıldık her grupta evcil hayvanların  resimleri ve ayrı ayrı yazılmış isimleri var , cama evcil hayvanların altında isimleri yazılı posterini astık ve öğrencilerimiz postere bakarak isimleri doğru resmin altına yerleştirdiler.

IMG_5814 IMG_5816 IMG_5819 IMG_5820 IMG_5821 IMG_5823

Evcil hayvanlar konusu ile ilişkili olarak “The Bremen Musicians” hikayesini  keyifle izledik ve bu hikayedeki hayvan karakterleri tanıttık. Hikayede gördükleri nesnelerin neler olduğunu, ne renk olduğunu, büyük / küçük kavramlarını kullanarak anlattık.

Incy Wıncy Spider adlı şarkıyı öğrendik ve hikayesini dinledik  daha sonra bu hikaye ile ilgili çalışma kağıtlarında kelime eşleştirme çalışmaları yaptık

.  IMG_5854IMG_5852IMG_5853