MAVİ ŞİMŞEKLER 10.HAFTA

Sevgili Mavi Şimşekler Velileri,

Bu hafta Geri Dönüşüm projemize atık kağıtlardan yeni kağıt yaparak devam ettik. Okulumuzda gördüğümüz tüm atık kağıtları topladık. Sonra Fırat’ın da desteği ile kağıt yapımına başladık. Fırat’la birlikte dikdörtgen kasnaklar yaptık.

IMAG0181

IMAG0182

Ardından başka bir grupla da bir kovanın içine su koyduk ve topladığımız kağıtları küçük küçük yırttık. Hazırladığımız bu karışımı blander yardımı ile daha küçük parçalara ayırdık.

IMAG0219

IMAG0221

Sonra hazırladığımız dikdörtgen kasnağı bu karışıma daldırdık. Hazırladığımız bez yardımı ile ters çevirdik. Fazla suyunu süzdük ve iki mermer arasında sıkıştırarak kurumaya bıraktık.

IMAG0228

IMAG0194

IMAG0217

IMAG0214

IMAG0211

IMAG0201

Tatil dönüşüne kadar kağıtlarımızın durumunu çok merak ediyoruz:)

Bu haftaki matematik dersimizde ritmik sayma çalışmalarımıza devam ettik. Matematik kitapçığımızla yaptığımız çalışmalarımızı Remida’da kağıt yaparken oyuna dönüştürdük. Madem çember olduk adi ritmik sayma oyunu oynayalım dedik. Derste öğrendiklerimizi aralarda oyunlaştırarak oynamayı sevdiğimizi fark ettik:)

Türkçe derslerimizde de çocuklara çok da yabancı gelmeyen zıt anlamlı kelimeleri öğrendik.  Öğrendiğimiz zıt anlamlı kelimeleri pekiştirmek için 5. Türkçe kitapçığımızdaki çalışmalarımızı yaptık. Yazı çalışmamızda bu hafta sorumluluklar konusu ile çalıştık. Sorumluluklarla ilgili bir masal dinledik ve evde hangi sorumluluklara sahip olduğumuz hakkında konuştuk. Dinlediğimiz masal ile ilgili dinlediğini anlama ve yazı yazma çalışmaları yaptık.

WhatsApp Image 2016-11-17 at 17.47.27

Bu dönemi patlamış mısır eşliğinde izlediğimiz çizgi filmimizle ve okulumuzdaki arkadaşlarımızın kurdukları engelli parkurda keyifli vakitler geçirerek kapattık.

WhatsApp Image 2016-11-17 at 17.48.03

Hepinize iyi haftasonları ve iyi tatiller diliyoruz.

Şenay ARSLAN SOYALTIN &  Zühre ŞİMŞEK