MİNİK KAPLANLAR 10. HAFTA (1. ÇEYREK SONU)

Sevgili 1-A sınıfı velileri,

ilk çeyreğimizin son haftasında çember saatlerimizin konusu sümer alfabesi, çivi yazısı örnekleri ve tatilde neler yapmayı planladığımızdı. bazı arkadaşlarımız çevrelerinde buldukları farklı alfabelerle yazılmış çeşitli nesneleri sınıfımıza getirdiler ve hep beraber inceledik, ne yazıyor olabileceğine dair yorumlar yaptık. Ali Mert arkadaşımızın Sümer alfabesini andıran bir tişört giymiş olması hepimizi şaşırttı ve sevindirdi.

DSC_0203

Okuma yazma çalışmalarında ilk ses grubumuz olan “e-l-a-n” ses grubuna dair cümleleri sırayla tahtaya çıkıp okuduk, eksiklerimizin üzerinde durduk.

DSC_0190DSC_0189DSC_0192DSC_0194DSC_0191

Matematik çalışmalarımızda defterlerimize 1 den başlayarak 100 e kadar birer ritmik yazma çalışmalarını yaptık. bu çalışmamızda sadece sayıların doğru yazımı değil düzenli bir şekilde yazma konusunda da özen gösterdik.

okulumuzun çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde okulumuzda neler yapılabileceğine ve nelere ihtiyaç duyduğumuza dair bir gözlem gezisi yaptık. Fikirlerimizi resimledik, okul aile birliği üyelerimizle ve sınıfla paylaştık. “Madem okul bizimdi öyleyse neler yapılabileceğine dair bizler fikirler sunabilirdik” hem bu düşüncenin gelişmesi hem yaratıcılığımızın güçlenmesi açısından çok güzel bir çalışma oldu.

DSC_0220DSC_0213DSC_0212DSC_0211DSC_0209DSC_0204DSC_0202DSC_0201DSC_0199

Bu haftanın en hareketli gününü ise aşı günü yaşadık. Kimimiz ağlarken kimimiz ağaçlara ve direklere tırmandı. Korkmuyoruz sloganlarıyla başladığımız aşı süreci 5 dakika içinde adeta bir kovalamacaya dönüştü :) Neyse ki aşı olan arkadaşlarımız ciddi bir acı olmadığını diğer arkadaşlarımıza söyleyerek biraz olsun sınıfı yatıştırdılar.

DSC_0196DSC_0195

Sevgiler.