Grade 2

Sevgili veliler,

2. döneme 4. ünitemiz “My bedroom” ile başladık. İlk önce evin bölümlerini öğrendik. “Living room, bedroom, bathroom, kitchen, hall, garden, garage.” Daha sonra hangi odada hangi malzemeler kullanılıyor  konusunu işledik. Bedroom; bed, wardrobe, curtain, blanket, pillow, lamp, drawer, rug, carpet.

Tabii nesnelerin adlarını öğrendikten sonra nerelerde nelerin olduğunu Preposition of Place yani yer zarflarını ,geçen seneki bilgilerimizi  de pekiştirerek tekrar kullanmaya başladık , geçen seneden farkı ise “There is ve There are ” kalıbı ile kullanmayı öğrendik.

There is a bed next to the wardrobe.

There is a picture on the wall.

There are books in the bookcase.

There are  pillows on the sofa.

There is an armchair between the bookcase and the sofa. Gibi cümlelerle evin bölümlerindeki eşyaları tanıttılar bu konuyla ilgili çeşitli worksheet alıştırmaları yaptılar.  Sınıfta oyunlar oynadık. En keyif aldıkları oyun ise “Shark “oldu. Öğrendiğimiz nesneleri tahtada harf söyleyerek bulmaya çalıştılar ve sınıfa karşı benimle yarıştılar ve tabii ki 2-A sınıfı kazandı.

Bu hafta ” The Sky kitabımızda 5. ve 6. chapter okundu . Solar system ve planetsler hakkında bilgi edindiler ve kitabın alıştırmalarını keyifle yaptılar. Videodan solar system ve planets ile ilgili izlemelerimiz oldu. Ayrıca Milkyway “Samanyolu”  nu çok merak ettiler ve videosunu izledik.

The planets  are ; Mercury,Venus,Earth,Mars,Jupiter,Saturn,Uranus,Neptun,Pluto

Mercury is very close to the sun.

Venus is the second planet from the sun.

Mars is a red planet .It is a cold place. gibi cümlelerle gezegenleri tanımladılar.

IMG_1188 IMG_1189 IMG_1191 IMG_1192 IMG_1193

Hello from Blue Lightning Class,

We’ve been practicing the different rooms in a house and the things we can find around the house.

IMG_0034

Here the students glued different things in a house onto their house. One friend would say “Where is the car?” And the other would reply “It’s in the garage” Once both cars were found and the question answered they glued it onto their house.

Here the students made a list of all the things in their house and talked about it in groups.

IMG_0007 IMG_0012 IMG_0015 IMG_0034 2 IMG_0033 3 IMG_0036 2

This has been on of our favorite games during this unit. Once we learned the vocabulary we had to race the picture card to the right room and say. “It’s in the living room, bathroom, and etc.”

IMG_0091 IMG_0092 IMG_0093 IMG_0094

Here the students are designing different rooms for the class house. They got to choose what they wanted to put in the houses. If they didn’t know what the object’s name was they were encouraged to ask a friend or search for it using google translate. This was a great exercise that allowed them to be more independent with their language learning.

The students then presented their rooms to the class.

We have just about completed the Town Mouse and Country Mouse video book. They have loved all the different songs and activities that go along with the book. We generally work in pairs when doing our video book. If there are questions we must ask and answer them with a friend. This book has also helped us to work on our reading and writing skills.

See you next time,

Blue Lightning Class