Grade 3

Sevgili Veliler,

2. döneme 4. ünitemiz  “At the Youth Club” adlı ünitemizle başladık .İlk önce spor isimlerini öğrendik , videoda çeşitli spor aktivitelerini izledik. Konumuzda ; Playing Frisbee, boardgames, playing golf, basketball, computer games, dance, judo ve benzeri sporları ve aktiviteleri öğrendik. Kitaplarımızda bu konu ile ilgili dinleme, konuşma ve kelime edinme çalışmaları yapıldı. Öğrenilen konuları pekiştirmek için worksheet aktiviteleri  yapıldı.

“I like playing golf”. “He likes playing Frisbee” They don’t like  playing cards” She doesn’t like dancing.” gibi cümle kalıplarını pratik ettik.

Konumuzla ilgili 3 gün süren bir projemiz oldu. Öğrencilerimiz ikişer ve üçer kişilik gruplar halinde projelerini yapmaya başladılar. Proje kendi yarattıkları  ve  spor aktivitelerini kapsayan bir “Youth Club” tanıtımını içeren bir broşür hazırlamaktı. Önce kendi clublarına bir isim buldular, daha sonra bu klüpte yapılan aktiviteleri tanıttılar ve aktivitelerin hangi gün olduğunu belirttiler. Ayrıca aktivitelerin hangi gün hangi saatlerde olduğunu belirten bir time table hazırladılar ve sınıfa sunum yaptılar.

IMG_1202IMG_1142IMG_1205IMG_1206

IMG_1207 (2)IMG_1200
Hello from Minions Class,

In this unit we’ve been working on the present continuous using differents sports and activities. We started off by getting familiar with the structure “I like playing football.” etc. We played some games to make sure we all knew the new vocabulary. Then went on to make our own flashcards of the target words.

IMG_0062 IMG_0061 2 IMG_0063

Here the students are asking each other different questions about what they like doing and don’t like doing.

IMG_0001 3 IMG_0007 2 IMG_0006 2 IMG_0005 2 IMG_0004 2 IMG_0003 3

Here they are playing a board game that uses many different new verbs to help them broaden the structure of the target language.

What does she like doing?

She likes feeding the birds.

What is he doing?
He is opening a present.

IMG_0080 IMG_0071 IMG_0072 IMG_0069 IMG_0067 IMG_0068

Each day we usually have a warm up task. Here the students are asking each other how they are and what they like doing.

-Hello

-Hi

-How are you today?

-I’m good, thanks. How are you?

-I’m good too, thank you.

-What do you like doing?

-I like doing Taekwondo.

-That’s cool.

-Thanks, see you later.

-Bye.

IMG_0030 2 IMG_0029 3 IMG_0026 2 IMG_0027 2

Last but not least…. WALLACE AND GROMIT.

Every Thursday and Friday we have been working on our video books. The past 4 lessons have been about Wallace and Gromit preparing to go to the moon.

The students love these books and give them a chance to work in pairs and have different discussions about what’s happening in the episodes.

See you next time,

Minions Class!