grade 4

Sevgili Veliler,

2. döneme 7. ünitemize devam ederek başladık. Bu ünitede past continuous ve  past simple ile ilgili çalışmalarımıza devam ettik. When ve While bağlaçları ile ilgili iki yapıyı birleştirmeyi ve bununla ilgili cümle kalıplarını inceledik ve çeşitli örnekler yaptık. Birbirlerine bu yapıyla ilgili sorular sorarak konuyu pekiştirme pratiği yaptılar.

-What were you doing when your father came home last night?

I was watching TV.

-What were you doing at nine o’clock  yesterday night?

I was doing my homework.

-What was your mother doing while your father was reading a book?

She was cooking in the kitchen.

.IMG_0074 (2) IMG_0076 (2) IMG_0077 (3) IMG_0079 (2) IMG_0080 (2) IMG_0081 (2)

Bu konu ile ilgili kitabımızdan dinleme,okuma çalışmaları yaptık. Bu öğrendiğimiz yapı ile ilgili çeşitli  alıştırmalar yapıldı . Cümle tamamlama aktiviteleri yapıldı.

I was listening to music while _________________________

I was listening to music while it was raining.

IMG_1033 IMG_1034 IMG_1054 IMG_1055

Hello from the Fun Class,

We have continued to learn about the difference between the past simple and past continuous. We’ve also been working on our grammar notebook and Wallace and Gromit books.

Here the students are working on their grammar books. This particular page is all about “Super Verbs”, verbs we use to describe a superhero. We used these these verbs to make past continuous sentences about our superheros.

While Batman was fighting the Joker, I was at home eating dinner.

IMG_0090

We’ve been practicing sight words also. Students will group up and create different sentences using these words.

IMG_0037    IMG_0039

IMG_0089 IMG_0087 IMG_0086 IMG_0088

Every Thursday and Friday we have been working with our Wallace and Gromit books. Here we watched an episode about Gromit’s Techno Trousers. They are acting like they are wearing the Techno Trousers and there friend is giving the commands to the trousers.

See you next time,

Fun Class!