Mayıs – Son Hafta

Merhaba Sevgili Velilerimiz,

Bu haftaya yine “Hafta Sonu Neler Yaptık?” adlı çalışmamızla başladık. Bu çalışmaya başladıktan sonra sınıfımızdaki herkesin, hafta sonu neler yaptığından haberdar olduğumuzu fark ettik. Sınıfımızdan bir arkadaşımız, geçen hafta ile aynı cümleleri söyleyen birisine; “bunu geçen hafta yapmıştın ve söylemiştin. Başka neler yaptığını söyler misin?” demesiyle anladık. Bu durum bize, birbirimizle daha çok ilgilendiğimizi, daha çok haberdar olmak istediğimizi gösterdi.

Türkçe derslerimizde 5N 1K konusunu işledik. Ardından da bu konu ile ilgili olan oyunlar oynadık. Oyunlarımızda kahramanlar yarattık (Kim?), kahramanlarımız belirli bir zamanda yaşıyorlardı (Ne zaman?), onlara zihinlerimizde bir mekan tasarladık (Nerede?), karşılarına birtakım olaylar çıktı ( Ne?) ve çözüm yolları ürettiler (Nasıl?) ve olayları çözdüler.

Bu oyunlardan sonra hikaye yazabileceğimizi keşfettik. Bu kez de soruları belirgin olan bir hikaye yazma sürecine başladık. Kahramanın özellikleri üzerinde durduk ki; zihnimizde bu kahraman görünür olsun. Ardından yaşadığı yeri ve zamanı tasvir ettik. ( O zamanda yaşarken neler yaparlardı?) Ardından hikayemizde yol aldık, olaylar gelişti ve en sonunda da sonuç bölümüne geldik. Fark ettik ki; biz hikaye yazabiliyoruz ve bundan çok eğleniyoruz. Hatta hikayeleri birleştirip, kitap yapmaya karar verdiler. Bakalım bu çalışmalar için zamanımız yetecek mi?

IMAG2624 IMAG2628IMAG2629 IMAG2630 IMAG2632

IMAG2592 IMAG2593 IMAG2594 IMAG2595

IMAG2599 IMAG2603

IMAG2602  IMAG2607IMAG2605

Okuma saatimizde sevdiğimiz birkaç kitabı okuduk. Bu saatlerdeki fısıltılarımız hikayedeki kahramanlarla ilgili oluyor ve anlatırken ki yüzleri görülmeye değer doğrusu :)Heyecan ve merak eklenince kitaplarda bizleri başka maceralara sürüklüyor. Öğrencilerimiz bu hafta çok birçok macerada gezindiler bence :)

Türkçe dersimizde eylem/ hareket üzerine konuştuk ve çalışmalar yaptık. Hayvanların yaptıkları eylemleri işaretlerken (zıplama- yüzme- uçma- yürüme..) işbirlikli çalışmalarımız devam etti.

Matematik dersimizde yine 4 işlemle ilgili problem çözme çalışmaları yaptık. Problemlerde verilen ve istenen bilgiyi anladığımızdan beri soru yazmaktan sıkılmıyoruz artık.

Bahçedeki oyun alanı çalışmalarımız da devam etti. Beyhan Gültaşlar ve velilerimiz Aslı İngin, Nurgül Türker bizimleydiler. Bahçedeki materyalleri nasıl kullandıklarını,materyalleri nasıl daha işlevsel olabileceklerini ve bahçeye daha hangi malzemelerin gelmesi gerektiğini öğrencilerimizle tartıştılar.

IMAG2633 IMAG2636

Hepinize keyifli bir hafta sonu diliyorum.

Şenay ARSLAN SOYALTIN