Minik Kaplanlar ile 2. Çeyrek 6. ve 7. Hafta

Herkese merhaba.

Matematik dersimizde geçen hafta çarpma işlemi problemlerinin çözüm yolları üzerine araştırma ve denemeler yaparken bu hafta pazartesi günü bölme işlemine giriş yaptık. Öncelikle bölmenin paylaştırma anlamı üzerine somut örneklerle konuyu anlamaya çalıştık ardından matematiksel cümleler ve işlemlerle somuttan soyuta adımlar attık. Elbettte bunun için öncelikle bol bol işlem sorusu çözmemiz gerekiyordu. Mantığını anladığımız işlemlerden sonra bölme işlemi içeren problemlerle konumuzu pekiştirdik. Bu süreçte tahtaya çizdiğimiz resimler ve kullandığımız somut materyaller bizim en büyük yardımcımız oldu.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 09.14.19 (1) WhatsApp Image 2018-01-13 at 09.14.19 (2)

Bölme yaparken çarpma işlemi bilgimizin önemini unutmamak için de “tuzluk” adı verilen kağıt materyalle oyunlar oynamayı da ihmal etmedik.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.38 WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.39 WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.39 (1) WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.40 WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.40 (1)

Türkçe dersimizde noktalama işaretlerinden virgülün kullanım alanlarını inceledik. Örnek cümlelerde eksik ya da fazla olan virgülü aradık ve kendi cümlelerimizi kurup virgülleri gerekli yerlere koyduk.

IMG_4960

Sadece yazarken değil bir metni okurken de virgülün ne gibi görevleri olduğunu gördük. Aynı şekilde matematik problemlerinde virgül görünce bir durup soruyu analiz etmemiz gerektiği de öğretmenimiz tarafından sıklıkla hatırlatıldı.

Hayat Bilgisi dersimizde görgü kurallarını ve temizliğin önemini konuştuk. Şimdiye kadar bildiğimiz ya da farkında olmadan uyduğumuz genel görgü kuralları üzerine fikirlerimizi söyledik. Ardından unuttuğumuz ya belki de hiç aklımıza gelmeyen yeni kuralları konuştuk.  Tüm bu görgü kurallarının sebeplerinin neler olabileceğini tartıştık ve aslında bir çoğunun temizlikle ne kadar yakından ilişkili olduğunu fark ettik. Ardından yemek saatlerinde öğrendiğimiz bu kuralların sofra ile ilgili olanlarına artık daha sık uymaya ve unutursak da birbirimizi kibarca uyarmaya karar verdik. Temizliğin hastalıklarla olan ilişkisini incelemeyi de unutmadık. Evde ya da okuldaki kirli alanların sağlığımıza ne gibi tehditler oluşturabileceğini tartıştık ve ortaya koyduğumuz bu fikirlerimizi birer poster olarak tasarlamaya karar verdik.

Hacivat ve Karagöz’le ilgili bir video izledik ve sonrasında yine görgü kuralları üzerine konuştuk. Genel görgü kurallarından hangilerini bu video ile bağdaşlaştırabileceğimizi tartıştık.

IMG_4961

Önceki haftalarda başlattığımız “1 OYUNCAK 1 KİTAP” isimli kampanyamızı sonlandırırken çarşamba sabahı son gelen kitapları da ekleyip kitap kumbaramızı kapadık ve kolilerimizi alıp yola çıktık. Elbette okuldan ayrılmadan bir hatıra fotoğrafı çekmeyi unutmadık.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.38 (2)

Gittiğimizde Esentepe İlkokulu müdürü Özlem Uçar’ın ve tüm öğretmenlerin sıcak karşılaması ile karşılaştık. Özlem Hanım bizi pastalarla ve bizler için önceden hazırladığı sürpriz hediye paketleri ile ağırladı. Paketlerin içinden çıkan kitapları görünce çok sevindik, pastalarımızı yedikten sonra 2-C sınıfı öğrencileri bizi sınıflarına davet etti.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 08.59.36

Yaşıtlarımızla kısa bir tanışma sonrası öğretmenimiz eşliğinde ortak bir ders yapmaya karar verdik. Paylaşımın güzelliğini ve farklı arkadaşlarla tanışmanın bize ne gibi yeni deneyimler kazandırdığını konuştuk ve 2-C ile kardeş sınıf olmaya karar verdik. Belki ileride bu gibi etkinliklerle daha farklı deneyimler yaşayabileceğimizi konuştuk.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 09.05.14

Teneffüs zili ile ortak dersimizi sonlandırıp, hediyeler için karşılıklı teşekkürler sunduktan sonra okulumuza dönmek üzere servisimize bindik ve yola koyulduk.

Kendi okulumuzdaki son dersimizde ise bu etkinliğin bize neler kazandırdığını, sürece başlarken neler yaşadığımızı ve kolilerimizi teslim etmek üzere okuyla gittiğimizde nelerin bize farklı ya da ilginç geldiğini, böyle sıcak karşılanmanın bize nasıl hissettirdiğini konuşup tartıştık. “İleride başka ne gibi etkinliklerle deneyimlerimizi zenginleştirebiliriz?” sorusuna açık uçlu cevaplar bulmak üzere dersimizi ve günümüzü noktaladık.

Cuma gününün 7. ders saati bizim için her zamanki gibi kütüphane saatiydi. Havanın soğuğundan kaçıp saklandığımız sıcak kütüphane bizim için sadece bir ders değil bir sığınak gibiydi.

WhatsApp Image 2018-01-13 at 09.14.20 (1) WhatsApp Image 2018-01-13 at 09.14.21

Herkese iyi haftalar.