Arkadaşlar Sınıfı Bilişim Teknolojileri Dersi

Yeni eğitim-öğretim yılımızdan herkese merhabalar,

Biz Arkadaşlar sınıfı ile yılın ilk Bilişim Teknolojileri dersine çok renkli bir giriş yaptık. “This is sand” uygulaması ile kum tanelerini bilgisayar ortamına taşıdık. Bu platformda istediğimiz renklerde kum tanelerini seçerek özgün tasarımlar ortaya koyduk. Programı keşfederken belli bir yönergeye göre tasarım oluşturduk. Ardından her öğrenci kendi düşüncesindeki tasarımı ortaya koydu.

IMG_3045 IMG_3046 IMG_3047 IMG_3048

Artık okuma-yazma öğrendiğimiz için bir sonraki dersimizde de bu yıl oldukça fazla kullanacağımız klavye tuşlarının görevlerini öğrenmek amacıyla bilgisayarsız bir etkinlik yaptık. Her öğrenciye üzerinde klavye tuşlarının bulunduğu renksiz çalışma kağıtları dağıtıldı ve yönergede görevi belirtilen tuşu bulup renklendirdik. Bu tuşları ilerleyen haftalarda bilgisayardaki programlarda kullanmamız gerekeceğini belirterek dersi sonlandırdık.

IMG_3175 IMG_3176 IMG_3178

İlerleyen haftalarda görüşmek üzere…