Minik Kaplanlar Sınıfı Bilişim Teknolojileri Dersi

Yeni eğitim-öğretim yılımızdan herkese merhabalar,

Biz Minik Kaplanlar sınıfı ile yılın ilk Bilişim Teknolojileri dersine çok renkli bir giriş yaptık. “This is sand” uygulaması ile kum tanelerini bilgisayar ortamına taşıdık. Bu platformda istediğimiz renklerde kum tanelerini seçerek özgün tasarımlar ortaya koyduk. Programı keşfederken belli bir yönergeye göre tasarım oluşturduk. Ardından her öğrenci kendi düşüncesindeki tasarımı ortaya koydu.

IMG_3013 IMG_3015 IMG_3016
IMG_3017 IMG_3018 IMG_3019

Bir sonraki dersimizde de bu yıl oldukça fazla kullanacağımız klavye tuşlarının görevlerini öğrenmek amacıyla bilgisayarsız bir etkinlik yaptık. Her öğrenciye üzerinde klavye tuşlarının bulunduğu renksiz çalışma kağıtları dağıtıldı ve yönergede görevi belirtilen tuşu bulup renklendirdik. Bu tuşları ilerleyen haftalarda bilgisayardaki programlarda kullanmamız gerekeceğini belirterek dersi sonlandırdık.

IMG_3142 IMG_3145 IMG_3146

İlerleyen haftalarda görüşmek üzere…