Minik Kaplanlar Sınıfı Bilişim Teknolojileri Dersi

Bu haftaki Bilişim Teknolojileri güncesinden herkese merhabalar,

Minik Kaplanlar Sınıfı ile Bilişim Teknolojileri derslerine hızla devam ediyoruz. 3. haftaki dersimize klavye üzerindeki tuşların ne işe yaradığını konuşarak başladık. Boş klavye görselinin bulunduğu etkinlik kağıdı öğrencilere dağıtıldı ve verilen yönergeye göre tuşları istenilen renkte boyadılar. Örneğin boşluk bıraktığımız tuşu sarı renk boyayalım yönergesinde boşluk tuşunu bulup sarı renkte boyadık.

Bir sonraki dersimizde ise önceki derste öğrendiğimiz bilgileri kullanmamız gereken konulara giriş yaptık. Araştırma yapma konusu üzerine konuştuk. . “Tarayıcı nedir, Google Chrome ne işe yarar?” sorularıyla başlayarak araştırma yapmayı öğrendik. Merak ettiğimiz konuları Google’da arayarak bilgi sahibi olduk.  Görsel aramayı, bulduğumuz görselleri bilgisayarımıza aktarmayı öğrendik. Fen Bilgisi dersinde öğrendiğimiz Kıtalar ve Okyanuslar konusunu da araştırma yaparak pekiştirmiş olduk.

IMG_3296 IMG_3295 IMG_3294

4. haftaki dersimize ise Office programlarından Word programını tanıyarak başladık. Öncelikle Word’de hazırlanıp çıktı alınmış belgeler öğrencilere gösterilerek bu programı öğrendikten sonra onların da böyle belgeler posterler hazırlayabilecekleri söylendi. Kısaca Word ara yüzü tanıtıldıktan sonra temel yazı biçimlendirme işlemleri anlatıldı. Öğrencilere konu anlatımından sonra yönerge dağıtıldı ve bu yönergeye uygun şekilde belgelerini oluşturmaları istendi. Belgelerimizi oluşturduktan sonra dersimizi böylece bitirdik.

IMG_3445 IMG_3446 IMG_3447

İlerleyen haftalarda görüşmek üzere…