Sevgili Eğlence Sınıfı Velileri

TÜRKÇE DERSİ

Merhabalar, bu hafta bir deneme sınavımız vardı. Sınıf oldukça hazırdı ve kendilerini daha iyi hissettiler. Gittikçe sınav stresiyle başa çıkmaya ve test çözme taktiklerini geliştirmeye başladılar. Derslerimizde zarf, zamir gibi sözcük türlerini işledik. Anlatım bozuklukları konusuna değindik. Eksik olan konularımız hakkında tekrar testleri çözüyoruz.

Sanat Atölyesinden herkese merhaba,

Şiir ile heykel çalışmamız şiirlerimizi belirlenmesiyle başlandı. Sonrasında şiirlerden hissettiğimiz duyguları kile döktük. Zorlayıcı oldu ama başardık. şu an kuruma aşamasında sonrasında fırınlama yapılacak.

Ki ile çalışmaya devam ettik ve Dünya Pi günü ile ilgii bir çalışma yaptık . 5×5 cm kil tablet üzerine pi anlatan modelleme yaptık.

Film projemiz biraz aksaklıklara ve düşünce değişikliğine uğradı. Film çekme konusunda biraz kararsız kalındı. Ama yine de  film izlemeye başladık :)

1e4fbdc7-4408-4eb1-9b5b-33b8be484538 5679c37e-0b9b-408f-bcd8-6c979a0a29e7 28043a35-dac1-49b1-a9ad-2155a12eb7a7 a19e2ebd-82f2-41f5-a30f-25c2f3776036

Sevgilerimle,

P.

Fen Bilimleri dersinde öğrencilerimiz,

Atomun yapısı konusu etkinlik girişi olarak kendilerine verilen bilgileri birer bilim insanı gibi  yorumlayıp oyun hamurları aracılığı ile atom modellerini tasarladılar.Geçmişte atomun yapısı ile ilgili görüşleri inceleyerek kendi atom modelleri ile karşılaştırdılar.

thumbnail_IMG_2152 thumbnail_IMG_2149 thumbnail_IMG_2150 thumbnail_IMG_2151 thumbnail_IMG_2153

Sevgilerimle,

Merve

Matematik Dersi:

Merhaba,

Oran orantı konusu doğru orantı, ters orantı ve orantı problemlerini de kapsayan  geniş kapsamlı bir konu olduğu için yaklaşık 3 hafta bu konunun üzerinde durduk. Konu ile ilgili bol bol problem çözdük. Daha sonra 1.dönem konularını da kapsayan genel tekrarlar yaptık. Önümüzdeki hafta yüzdeler konusu ile devam edeceğiz.

Sevgiler

Sosyal bilgiler :

Bilim ve Teknoloji ünitesinde; yazının icadından günümüze kadar farklı depolama, yaygınlaştırma ve aktarma teknikleri üzerinde çalışmalar yaptık. Yazının Mezopotamya bölgesinde doğuşundan bugüne gelmesine katkıda bulunan medeniyetleri(Sümer, Mısır,Fenike, Grek) öğrendik. Günümüzde kullanılan farklı alfabeleri(Arap, Kiril, Hind, Süryani)  araştıran öğrenciler sınıfta sunumlar yaptılar. Matbaanın icadı ile bilimsel ve kültürel gelişmelerde yaşanan gelişmeleri inceledik. Osmanlı Devleti matbaa kullanımında neden çağın gerisinde kalmış olduğunu sebep ve sonuçlarını açıkladık. İnsanların ekonomik yaşamlarını değiştiren iki büyük devrimden bahsettik. 1.Tarım devrimi, insanların tarım toplumuna geçişlerini sağlayan faktörleri ve sonuçlarını ” Çocuklar için Dünya Tarihi” kitabından destek alarak işledik. 2. Sanayi devrimi, İnsanların sanayi toplumuna geçişini kolaylaştıran etkenleri ve sonuçlarını tartıştık. Sanayi toplumunda insanların karşılaştığı zorlukları ve buna karşı yaptıkları çalışmaları inceledik. 1789 Fransız devrimini konuşmaya açmadan önce kısa bir video gösteriminde bulundum. “Bay Peabody ve Meraklı Sherman Zamanda Yolculuk”  video linki ektedir.

Müzik dersinden merhaba,

Derslerimize her hafta olduğu gibi haftanın sanatçısıyla başlıyoruz. Haftanın sanatçısı ‘’Johann Sebastian Bach’’ ve ‘’Vagıf Mustafazade’’ i tanıdık eserlerini dinledik. Dünya Pi günü kutlaması için ‘’Pİ’’ şarkısını öğrendik ve söyledik. Fa notası ile ilgili solfej okuduk. Sus işaretlerinin tanıdık ve vuruşlarını öğrendik.

Herkese sevgiler…